iskola@csaszartoltes.hu
(06) 78 443-962

Bemutatkozunk

Császártöltési Bánáti Miklós Német Nemzetiségi Általános Iskola – ez a név az olvasók többségének csak egy, a lehetetlenül hosszú intézménynevek sorában. Honlapunknak többek között az a célja, hogy ezt a véleményt megváltoztassuk! Nézzük sorra!

Császártöltés – már a szó is varázslatosan, meseszerűen hangzik, hát még ha megismerik településünket! Egy igazi kis ékszerdoboz, ahol a modern kor ötvöződik a hagyományokkal! Programokban bővelkedő településről van szó, ahol jó élni!

No és hogy ki volt Bánáti Miklós, iskolánk névadója? Egy igazi lokálpatrióta tanár, akinek az élete a tanítás mellett arról szólt, hogy megismerje és könyvei által megismertesse Császártöltés történetét minden érdeklődővel. Művei azóta is alapjául szolgálnak minden e témában kutakodónak!

A múlt, az ősök pedig településünkön a sváb elődöket jelentik, akik Németországból ide érkezve kemény munkával megteremtették ezt a falut! Az ő általuk kitaposott úton haladunk ma is, az ő életszemléletük méltán szolgál nekünk – kései utódaiknak is !

S, hogy milyen ezt az iskola ma? Egy olyan közösséget sikerült összekovácsolnunk, melyben a gyerekek, a szülők és a pedagógusok közösen tudnak és akarnak dolgozni! Vannak ünnepeink, hagyományaink, amikor közösen szeretjük jól érezni magunkat! Az iskola épületében, berendezéseiben pedig igyekszünk lépést tartani a modern kor elvárásaival! De a legjobb a személyes tapasztalat! Minden érdeklődőt szívesen várunk hozzánk, látogatóba is és e közösség új tagjaként is!

Tanulmányi versenyek

mesemondó verseny
2017. október 15.

Mesemondó verseny Imrehegyen

Gatter Kitti 2.osztályos tanulónk Imrehegyen mesemondó versenyen II. helyezett lett. Felkészítő tanára Angeliné Kismók Melinda.

Részletek →

Sport

2017. október 17.

Futóverseny Kiskőrösön

futóverseny

2017. október 6-án tanulóink mezei futóversenyen vettek részt Kiskőrösön Füleki Antal kíséretében, ahol szép eredményeket értek el.

Részletek →

Időpontok

Fellépéseink

májusfa állítás
2017. október 3.

Szüreti felvonulás

Iskolánk tanulói a hagyományoknak megfelelően az idei évben is részt vettek a szüreti felvonuláson. A jó hangulatú rendezvény táncait Schuszterné Bárth Éva, az énekkart Takács Lajosné tanította be.

Részletek →

Rendezvények

2017. szeptember 27.

Felsőssé avatás

idősek napja

2017. szeptember 22-én rendezték meg a nyolcadikosok a jó hangulatú felsőssé avatást. A leendő ötödikesek egy kis szorongással várták az ötletes és érdekes feladatokat.

Részletek →

Intézményi hírek

2017. szeptember 26.

Szilády Áron Gimnázium

2017. szeptember 26-án a kiskunhalasi Szilády Áron Református Gimnázium közel 60 tanulója és 4 pedagógusa kereste fel iskolánkat.

Részletek →

Kirándulások

2017. szeptember 15.

Erzsébet Tábor Zánkán

Ezen a nyáron június 23-28. között 44 császártöltési diák 4 kísérő pedagógussal Erzsébet-táborban vehetett részt Zánkán.

Részletek →

Kultúra

2017. szeptember 27.

Előadások

2017. szeptember 18-án Kuti Erika a könyvtárban tartott előadást az első és második osztályosoknak a biztonságos közlekedésről.

Részletek →