iskola@csaszartoltes.hu
(06) 78 443-962, (06) 78 443-963

Igazgatói köszöntő

A hagyomány nem a hamu őrzése, hanem a láng továbbadása!

(Morus Tamás)

Kedves Látogató!

Köszönjük, hogy ellátogatott a Császártöltési Bánáti Miklós Német Nemzetiségi Általános Iskola honlapjára! Azzal a szándékkal hoztuk létre a honlapot, hogy tájékoztassuk az ide látogatókat intézményünk múltjáról, jelenéről, életének fontosabb eseményeiről.

Az intézmény fenntartója és működtetője a Német Nemzetiségi Önkormányzat. Iskolánkban nyelvoktató német nemzetiségi nevelés-oktatás zajlik, aminek sajátossága az első osztálytól heti öt órában oktatott német nemzetiségi nyelv és az ehhez kapcsolódó német népismeret tantárgy. Császártöltés és a magyarországi németek történelmét, hagyományait ismerik meg diákjaink. Iskolai nevelésünk célja, hogy gyermekeink identitástudata erősödjön és a közösséghez való tartozás érzését megtapasztalják. A német nemzetiségi oktatás szellemiségét külsőségekben is közvetíti iskolánk, az iskolai egyenruha megválasztásával, amely a falu hagyományos népviseletének elemeit igyekszik megjeleníteni.

Andocsné Lei Mónika

Elődeink iránti tiszteletünket fejezi ki iskolánk új nevének megválasztása. Őseink öröksége az az alap, melyre építhetjük jövőnket.

Kérem Önt, hogy ismerje meg iskolánkat, kapjon minél több információt rólunk, honlapunkon keresztül, s ha felkeltettük érdeklődését, látogasson el hozzánk személyesen is!

Tisztelettel:

Andocsné Lei Mónika
igazgató