iskola@csaszartoltes.hu
(06) 78 443-962

Csengőszó Császártöltési Iskolai Alapítvány

Az Alapítványról

Az alapítvány alapítói:

 • Barabás Józsefné
 • Györgyéné Geiger Angéla

Az alapítvány székhelye:

 • 6239 Császártöltés, Kossuth u.1.

Az alapítvány kuratóriumának tagjai:

 • Dóráné Heibl Anikó – elnök
 • Ledniczky László
 • Lovasi Attiláné
 • Stadlerné Csányi Éva
Csengőszó Alapítvány logó

Az alapítvány célja:

 • a Császártöltésen működő Általános Iskola tanulóinak támogatása
 • kulturális és sportrendezvények támogatása
 • kirándulások támogatása
 • az egészséges életmóddal kapcsolatos előadások, programok szervezése, támogatása
 • környezetvédelemmel, természetvédelemmel kapcsolatos tevékenységek, ismeretterjesztő előadások szervezése, támogatása
 • készség- és képességfejlesztési programok támogatása
 • eszközök vásárlásának támogatása
 • nemzetiségi hagyományápolással, a német nemzetiségi kultúra fenntartásával és ápolásával kapcsolatos programok és a hagyományápolással kapcsolatos tárgyak, eszközök beszerzésének támogatása
 • ünnepek szervezésének támogatása
 • tehetséges tanulók versenyeken való részvételének támogatása

Az alapítvány adószáma:

 • 18272901-1-03

Az Alapítvány eddigi tevékenysége

2018-ban támogatott programok

A Csengősző Császártöltési Iskolai Alapítvány által 2018-ban támogatott programok a következők:

 1. Február 2-án a felsős tanulók néhány alsós tanulóval a Pesti Magyar Színházban megnézték a SunSity – Honap tali! musicalt. Az előadás után a gyerekek a szereplőkkel és a rendezővel is találkozhattak, fényképezkedtek, beszélgethettek. A belépőt és az egyik busz költségét alapítványunk fizette pályázati pénzből.
  NEA logó
 2. A februári farsangi bálra meghívtuk Zeke Erika léggömbművészt, aki az óvodás és alsós jelmezeseket szebbnél szebb lufifigurákkal lepte meg. A programot pályázati pénzből valósítottuk meg.
  NEA logó
 3. Alapítványunk vásárolt 5 ragasztópisztolyt és ragasztó rudakat pályázati pénzből. A márciusi húsvétváró rendezvényen már használhatták is a gyerekek és pedagógusok.
  NEA logó
 4. A március 28-i húsvétváró rendezvény kézműves foglalkozásait is támogattuk. A szalvétagyűrűhöz és nyuszi díszekhez kartonokat vásároltunk pályázati pénzből (NEA), a húsvéti ajtódíszekhez is megvettük az alapanyagokat.
  NEA logó
 5. A Csengőszó Császártöltési Iskolai Alapítvány pályázatot nyújtott be az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Együttműködési Alaphoz, melynek köszönhetően az alapítvány működésére 1.500.000 Ft-ot, illetve szakmai programra 1.100.000 Ft-ot nyert. A támogatott időszak 2018.04.01. - 2019. 03.31. Ezen időszak alatt alapítványunk a német nemzetiségi kultúra ápolásával kapcsolatos programokat támogat, illetve a Császártöltési Bánáti Miklós Német Nemzetiségi Általános Iskola eszközbeszerzéseihez járul hozzá az itt tanuló diákok érdekében a Nemzeti Együttműködési Alapnak köszönhetően.
  EMMI logó EMET logó NEA logó
 6. Támogattuk a német-sváb szavalóverseny megrendezését, melyen császártöltési és környékbeli települések tanulói vettek részt. Nemcsak a díjazásra szánt könyveket vásároltuk meg, hanem a vendéglátást is alapítványunk finanszírozta pályázati pénzből. (NEA–NO–18–SZ–0605)
  NEA logó
 7. A május 25-i madarak és fák napjára iskolánk tanulóit és az ide látogató cibakházi testvériskolánk 50 tanulóját is megleptük egy kis nassolnivalóval, amiért lelkesen részt vettek a versenyeken.
 8. Május 24-én vendégeink voltak: Cibakházáról – testvériskolánkból – látogatott el hozzánk 50 tanuló és 4 pedagógus. Iskolánk tanulóival játékos vetélkedőn vettek részt. Minden állomáson felelevenítettük a májusfaálltás hagyományát. A kifáradt csapatot alapítványunk látta vendégül pályázati pénzből: NEA–NO–18–SZ–0605.
  NEA logó
 9. Iskolai alapítványunk a tanév végi osztálykirándulásokhoz tanulónként 4000 Ft-tal járult hozzá. Ezt pályázati pénzből valósítottuk meg (NEA–NO–18–M–0690) Az 1-2. osztály június 6-án Pécsett a Zsolnay Negyedben és az Állatkertben volt, majd városnéző vonattal bejárták Pécs utcáit, végül a McDonald’sban uzsonnáztak. A 3-4. osztályosok május 22-én Pécsett a Mecsextrém Parkban jártak, majd az Abaligeti Cseppkőbarlangot tekintették meg. Az 5-6. osztály június 11-én Poroszlóra a Tisza-tavi Ökocentrumba látogatott, és ott is ebédelt. A 8. osztály a ballagás után Magyarhertelendre kirándult, ezt a programot támogattuk nekik. A 7. osztály a következő tanévben (már nyolcadikosként) fogja igénybe venni a tanulónkénti 4000 Ft-os támogatást.
  NEA logó
 10. A 2017-2018. tanév végén iskolánk kitűnő és jeles tanulóit (57 fő) a Császártöltés Fejlődéséért Közalapítvánnyal együtt Patcára, a Katica Tanyára vittük. Alapítványunk a buszköltséget állta pályázati pénzből (NEA–NO–18–M–0690), illetve a McDonald’sban is vendégül láttuk a gyerekeket.
  NEA logó
 11. A 2017-2018. tanév végén Györgye Márk 8. osztályos tanulónak ítélte oda a Bánáti Miklós-díjat a Csengőszó Császártöltési Iskolai Alapítvány és a Császártöltés Fejlődéséért Közalapítvány kuratóriuma, így Márk 25.000 – 25.000 Ft-ot kapott mindkét alapítványtól és egy emlékplakettet.
 12. Az augusztus 11-én megrendezett Falualapítók ünnepén kézműves foglalkozást tartottunk. Nagy sikere volt az idei évben a lánckészítésnek, melyen a medál kékfestő anyagból készült. Az alapanyagokat pályázati pénzből vásároltuk. (NEA–NO–18–SZ–0605)
  NEA logó
 13. A Csengőszó Császártöltési Iskolai Alapítvány a 2017. évi SZJA 1 %-ból 435.385 Ft adományhoz jutott. Nagyon hálásak vagyunk minden támogatónak a felajánlott összegért! Köszönjük, hogy gondolnak a Császártöltési Bánáti Miklós Német Nemzetiségi Általános Iskola diákjaira, és hozzájárulnak ahhoz, hogy tartalmas programokban legyen részük tanulóinknak!

Tekintse meg a képeket!

Nézegessen képeket a galériában!

A 2018-as év dokumentumai

2017-ben támogatott programok

A Csengősző Császártöltési Iskolai Alapítvány által 2017-ben támogatott programok a következők:

 1. A Csengőszó Császártöltési Iskolai Alapítvány pályázatot nyújtott be az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Együttműködési Alaphoz, melynek köszönhetően az alapítvány működésére 1.500.000 Ft-ot, illetve szakmai programra 600.000 Ft-ot nyert. A támogatott időszak 2017.04.01. - 2018. 03.31. Ezen időszak alatt alapítványunk a német nemzetiségi kultúra ápolásával kapcsolatos programokat támogat, illetve a Császártöltési Bánáti Miklós Német Nemzetiségi Általános Iskola eszközbeszerzéseihez járul hozzá az itt tanuló diákok érdekében a Nemzeti Együttműködési Alapnak köszönhetően.
  EMMI logó EMET logó NEA logó
 2. Alapítványunk támogatta a 2017. április 7-én megrendezésre kerülő Húsvétváró rendezvényt. A programot pályázati pénzből finanszíroztuk (74.640 Ft), amit a Nemzeti Együttműködési Alapnak köszönhetünk. A húsvétváró rendezvény része az Őseink nyomában – hagyományőrző programsorozatnak.
 3. Iskolánk évek óta megszervezi a Kistérségi Német Szavalóversenyt. Alapítványunk a Nemzeti Együttműködési Alap jóvoltából támogathatta a rendezvényt. Hozzájárultunk a résztvevők ellátásához (56.810 Ft), illetve a könyvjutalmak egy részét is mi vettük meg (18.920 Ft). A szavalóverseny szintén része az Őseink nyomában – hagyományőrző programsorozatnak.
 4. Idén is támogattuk a Madarak és fák napját. Alapítványunk vette meg a díjakat (20.349 Ft)
 5. 2017. június 13-án került sor a Jó tanulók jutalomkirándulására, melyet a Császártöltés Fejlődéséért Alapítvánnyal együtt szerveztünk meg. A Csengőszó Császártöltési Iskolai Alapítvány fizette az egyik busz költségeit a Nemzeti Együttműködési Alapnak köszönhetően (148.590 Ft). Mi fizettük a Korda Filmparkban a Kalandterápiás programot (187.960 Ft), a belépőt a Puskás Akadémiára (39.500 Ft), és a felcsúti kisvasút költségeit is (24.700).
 6. Az iskolaudvarra az SZMK-val együtt fitneszgépeket vettünk. Alapítványunk egy játékot vásárolt meg (299.005 Ft).
 7. A Csengőszó Császártöltési Iskolai Alapítvány és a Császártöltés Fejlődéséért Alapítvány 1.000.000-1.000.000 Ft-ot kapott Bánáti Miklós lányától azzal a céllal, hogy minden évben 25.000-25.000 Ft-tal támogasson egy kiváló tanulót. 2017-ben a Bánáti Miklós-díjat Lei Eszter kapta meg, így alapítványunk 25.0000 Ft-ot és egy emlékplakettet (8770 Ft) ajándékozott Eszternek.
 8. Augusztusban a Falaualapítók Ünnepén kézműves foglalkozással vártuk a falu gyermekseregét. A program a Nemzeti Együttműkédési Alap jóvoltából valósult meg.
 9. A Német Táborban kézműves foglalkozást tartottunk a táborozó gyerekeknek. Az alapanyagokat pályázati pénzből vettük meg, a Nemzeti Együttműködési Alapnak köszönhetően.
 10. Horgásztáborban is foglalkoztattuk a táborozó gyerekeket együttműködve több helyi szervezettel, egyesülettel a Nemzeti Együttműködési Alapnak köszönhetően.
 11. Pályázati pénzből elkészült alapítványunk bélyegzője, molinója és ponyvája.
 12. Vásároltunk az 1. osztályos tanulóknak egy cukorsüvegfenyőt, és az iskola előtt elültettük azt. Pótoltuk a tavalyi elsősök kiszáradt bokrát is.
 13. Támogattuk a Halloween bulit, az osztályok közötti verseny díjazását vállalta fel alapítványunk.
 14. Ugyancsak pályázati pénzből (NEA) vásároltunk 200 db pólót, melyen alapítványunk logója található. Ezeket a pólókat a tanulók versenyeken, kirándulásokon viselhetik.
 15. Az adventi családi napon alapítványunk megvásárolta a kézműves foglalkozásokhoz szükséges alapanyagokat pályázati pénzből (NEA).
 16. 10 iskolai terembe vettünk falra szerelhető hangfalat szintén a Nemzeti Együttműködési Alapnak köszönhetően.
 17. Az Őseink nyomában – hagyományőrző programsorozat (NEA) keretén belül elhívtuk iskolánkba Hajagos Csaba történészt, aki a felsős tanulóknak a málenkij robotról tartott előadást.
 18. A betlehemes jelenethez szükséges jelmezeket is bővítettük. Alapítványunk megvette az anyagokat pályázati pénzből (NEA). Szeretnénk megköszönni Bodacz Brigitta és Bergerné Harkai Patrícia önkéntes munkáját, nagyon szép jelmezeket varrtak.
 19. A Mindenki Karácsonyán fellépő végzős tanulók ruháinak kölcsönzéséhez 50.000 Ft-tal járult hozzá alapítványunk, ezt is pályázati pénzből (NEA) tudtuk finanszírozni.
 20. Decemberben az alsós tanulók Baján a Diótörő című előadást tekinthették meg, a jegyeket pályázati pénzből (NEA) az iskolai alapítvány vásárolta meg.

Tekintse meg a képeket!

Nézegessen képeket a galériában!

A 2017-es év dokumentumai

2016-ban támogatott programok

A Csengősző Császártöltési Iskolai Alapítvány által 2016-ban támogatott programok a következők:

 1. Támogattuk a Császártöltésen április 25-én megrendezésre kerülő nemzetiségi németet oktató iskolák tanulóinak kistérségi német-sváb versmondó versenyét. A könyvjutalmak egy részét és a résztvevők vendégül látásához szükséges alapanyagokat is alapítványunk finanszírozta.
 2. Támogattuk Benedek Viktória 8. osztályos tanulónkat is, aki énektudásával az X-faktor c. tehetségkutató műsor válogatásaira jutott el.
 3. Alapítványunk négy padot vásárolt, melyet az iskola udvarán helyeztünk el. A padok ára 200.000 Ft volt, készítője Endler Zsolt asztalos.
 4. A Madarak és Fák Napján az osztályok közötti verseny díjazásához alapítványunk 16.000 Ft-tal járult hozzá.
 5. Támogattuk a Császártöltés Fejlődéséért Közalapítvánnyal a Jó tanulók kirándulását Bikalra június 14-én 200. 000 Ft-tal. Alapítványunk a buszköltséget és a fabatkák vásárlását vállalta magára.
 6. Ballagásra a Teleház díszítéséhez vettünk 15 méter aranyszínű selymet, illetve a tantermi díszítéshez kelyheket vásároltunk a gyertyákhoz.
 7. A Falualapítók ünnepén kézműves foglalkozást tartottunk.
 8. Az udvaron lévő gumiburkolatú pályához 500.000 Ft-tal járultunk hozzá.
 9. A Halloween bulin minden osztály jutalmát alapítványunk állta.
 10. Az Adventi vásárra minden osztály sütött süteményt, az alapanyagokat mi vásároltuk meg. A bevételből minden osztály 11.000 Ft-ot kapott.
 11. Az Adventi vásáron Télországi kaland címmel színházi előadást tekinthettek meg a gyerekek alapítványunknak köszönhetően, ami 93.000 Ft-ba került.
 12. A Mindenki Karácsonyán a 7-8. osztály keringőjéhez 50.000 Ft-tal járultunk hozzá, amit ruhakölcsönzésre használtak fel a táncosok.
 13. Az utolsó tanítási napon az alapítvány jóvoltából minden tanuló planetáriumi előadást tekinthetett meg.
 14. Minden diák és kolléga karácsonyi ajándékként tollat kapott.

Tekintse meg a képeket!

Nézegessen képeket a galériában!

A 2016-os év dokumentumai

2015-ben támogatott programok

A Csengősző Császártöltési Iskolai Alapítvány által 2015-ben támogatott programok a következők voltak:

 1. Az iskolai Német Nemzetiségi Tánccsoport számára varrattunk 12 lányka inget.
 2. Márciusban rajzversenyt hirdettünk Bohóc szépségverseny címmel. A díjazást alapítványunk támogatta.
 3. A Kistérségi Német Szavalóverseny megszervezését is támogattuk.
 4. A Madarak és Fák Napján az osztályok közötti verseny díjazásához is hozzájárult az alapítvány.
 5. Fontosnak tartjuk a sportolók támogatását is, így hozzájárultunk 150.000 Ft-tal mezek vásárlásához.
 6. Egy teremben nem volt még interaktív tábla, így alapítványunk 300.000 Ft-ot szánt ennek pótlására.
 7. Kézműves foglalkozást tartottunk a Falualapítók ünnepén, a Német táborban, és a Horgásztáborban.
 8. A halloween partin az osztályok egy-egy doboz sütit kaptak a versenyzés után.
 9. Minden osztályba vettünk a számítógéphez hangszórót és egeret. Bővítettük a testneveléshez szükséges eszközöket.
 10. Az új udvari játékot az SZMK-val együtt vásároltuk.
 11. Fejmikrofonokat vettünk.
 12. 50.000 Ft-tal támogattuk a 8. osztályos tanulók ruhakölcsönzését a Mindenki Karácsonyára.

Tekintse meg a képeket!

Nézegessen képeket a galériában!

A 2015-ös év dokumentumai